Appene for syklister

Appene for syklister

Gjør din hverdag på to hjul enklere

Med det stadige fokuset på miljø, har det blitt et naturlig valg for mange å ty til sykkel for å komme seg til og fra jobb. Når det i tillegg nå finnes mange gode elektriske sykler på markedet, har dette for mange fungert som en ekstra motivasjon for å ta steget. Som treningsform har sykkel i friluft eller spinning på treningssenteret blitt populære valg.

Det som kan løfte syklingen fra en fin aktivitet for å holde seg i form til en morsom utfordring for deg, er noen geniale apper som nå har kommet på markedet. Om du ønsker å holde oversikt over hvor du har syklet, din egen formkurve eller antall kalorier forbrent, finnes det en app akkurat for deg. La oss guide deg til noen av de som finnes.

Strava

Strava | Android/iOS | Gratis | Strava er en av de største favorittene for aktive mennesker. Appen er perfekt for de som blir motivert av konkurranse, for her kan du nemlig konkurrere mot andre via nettet. Du kan registrere ruter du har syklet, og dele kartet med andre. Appen tilbyr et hav av muligheter, men hovedfokuset ligger på det sosiale og på konkurransen. Strava sporer det du trenger å spore av resultater.

Strava tilbyr også en liten trygghet når du sykler, da opptil tre enheter kan motta informasjon om hvor du befinner deg hen, om du skulle havne i en ulykke eller sykle deg bort. Appen er gratis, men om du vil benytte deg av alle funksjonene må du ut med lommeboka. For mosjonister er de grunnleggende funksjonene nok. Appen er fin for syklister som vil ha mer motivasjon til å trene.

Runtastic og Map My Ride

Runtastic | Android/iOS | Gratis | Runtastic tilbyr to apper, en til sykling på landevei, og en til terrengsykling. Appen måler kalorier, fart, høyde og totale stigninger. Du får oversikt over statistikk, du kan sette deg mål, og du får notifikasjoner når målene er nådd. Du kan se på kart, men det er noe begrenset tilgang. I likhet med Strava må du betale om du ønsker tilgang på alt.

Map My Ride | Android/iOS | Gratis | Map My Ride er, som navnet tilsier, en app som fokuserer på kartet. Appen har en omfattende GPS-sporing, som gir et stort utvalg av ruteforslag over hele verden. Du kan for eksempel laste ned terrengsykkelruter av ulik vanskelighetsgrad. I likhet med appene over kan du måle fremgang og analysere data. Appen er god på kart, men sliter litt med det sosiale aspektet.

Endomondo og Bike Computer

Endomondo | Android/iOS | Gratis | Endomondo er en app for dem som vil ha alt på et sted. Det er enkelt å komme i gang, og du får mye inkludert gratis. Som for eksempel kart, mål, app tilpasninger og musikk. Den er designet for å være din personlige trener, og kommer med en stemme som skal motivere deg. I tillegg til sykling, er den tilgjengelig for rundt 40 andre idretter.

Bike Computer | Android/iOS | Gratis | Bike Computer tilbyr det mest grunnleggende innen sykkelbehov – tider, avstander, stigninger og kart. Den mangler kaloriteller. Den har et enkelt design, og du kan tilpasse appen etter dine behov. Bike Computer er en av de mest grunnleggende appene for syklister der ute – som har fokus på å være en lettvint app å bruke, og at designet er rent og pent.

Mye likt

Mange av sykkel-appene i dag har de samme grunnleggende funksjonene. De har skjønt hva som er viktig for brukerne: statistikk, kart og deling. Likevel er det Strava som står igjen på topp. Det er appen alle andre treningsapper blir målt opp imot. Det virker som at konkurrentene har møtt veggen, og at det kommer til å skje noe mer innen denne teknologien ganske snart.

En app for alt

I tillegg til apper som motiverer og måler resultater, finnes det flere særegne apper for syklister der ute. Bike Repair er en app som hjelper deg å fikse sykkelen selv. Size My Bike Lite gir deg riktige tall for hvilken sykkelstørrelse du bør velge. For syklister kan vær- og førstehjelpsapper også være aktuelt. Med andre ord finnes det ikke noen grunn for å ikke hive seg på sykkelsetet. God tur!

One thought on “Appene for syklister

  1. What’s Going down i am new to this, I stumbled upon this I’ve found
    It absolutely useful and it has helped me
    out loads. I hope to contribute other customers like its helped
    me. Great job.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *